Robert Louis Stevenson regényét a Kincses szigetet több alkalommal is feldolgozták. Ezekben a fel-dolgozásokban amelyek korhűen adták vissza a történetet  olyan hírességek alakították Long John Silver-t a falábú hajószakácsot, mint Charlton Heston, Jack Palance vagy Orson Welles.                     1987-ben Antonio Margheriti olasz rendező műve hagyta el a műtermeket. A film rendhagyó volt a "kincses sziget" történetében, hiszen mint a címe is mutatja az űrben játszódik. Viszont folytatja a sztárok felvonultatását. Long John Silver szerepét ezúttal Anthony Quinn alakítja. A többi szerepet különböző országok hírességei kapták és Margheriti ezzel szinte nemzetközivé varázsolta a filmsorozat részeit.  De nem csak a színészek között tűntek fel hírességek, amit mi sem bizonyít jobban mint az, hogy a filmzenét például az olasz filmek egyik leghíresebb zeneszerzője Gianfranco Plenizio készítette. 
A történet a szokásos alapokon nyugszik, s egy két kisebb eltérés ki-vételével  megegyezik az író által megírt  történettel. Jim Hawkins (Itaco Nardulli) és anyja (Ida Di Benedetto) nyugodtan él Szicilíában  egy sugár-fertőzött űrrepülőtér közelében, mig egy nap furcsa idegen  költözik hoz-zájuk. akiről kiderül, hogy nem más, mint Billy Bones (Ernest Borgnine) a híres kalóz kapitány Flint hajójának a Hispaniolának kormányosa.  Bones kormányos hamarosan kellemetlen látogatókat kap a vak Pew (Biaggio Pelligra) és a fekete bőrű Black Dog (Bobby Rhodes) személyében. Az egyik találkozásnál az amúgy is súlyos beteg kormányos egy szintén súlyos sebet szen-ved. Livesy doktor (David Warbeck) a család barátja akit Jim apjaként tisztel  már nem tud rajta segíteni. Miután a kor-mányos elhuny kalózok támadják meg a Jimmék házát, de a fiú meg anyja szerencsésen el tudnak rejtőzni. A bújkálás során Jim megtalálja a kormányos holmija között azt a térképet amely a Flint kapitány által  elrabolt kincseket rejti.
Miután a gonosztevőket sikerül egy járőrcsapatnak elűzni Jim térképpel a doktorhoz siet, hogy meg- mutassa neki. A doktor azonban nincs egyedül. Egy gazdag  barátját Tralawny
lovagot (Philippe Leroy) vizsgálja éppen. A Lovag amikor megpillantja a térképet elhatározza, hogy utat szervez a kincs felkuta- tására. Mindent megszervez, egyedül a legénységet bízza egy volt kalózra Long John  Silver-re akiről nem tudja, hogy ráadásul Bones-al együtt szolgált Flint kapitány mellett. A kalózszakács válogatott gonosztevőket toboroz az útra akik többször is megpróbálják elintézni a hajó maréknyi jó oldalon álló legénységét. Smollet kapitány (Klaus Löwitsch) figyelmének köszönhetően azonban csak a Jiméknek  sikerül némi fegyverhez jutnia, ám amikor elérik a kijelölt bolygót menekülniük kell. Egy ideig veszteség nélkül sikerül megvédeni magukat a kalózokkal szemben, de amikor azok másodjára támadják meg őket elesik Joyce (Stanko Molnar).  
Közben Jim a Hispaniola fedélzetén végignézi ahogy Hands (Giovanni Lombardo Radice) a legkegyetlenebb kalóz  megöli két társát, majd miután észreveszi Jim-et őt veszi üldözőbe. Jim nagy nehezen el tudja intézni az  áruló pilótát. Ezután mind a kalózok, mind a legénység elkezdi ke- resni a kincseket. Jim-et foglyul ejti Silver bandája és magukkal viszik. Livesy doktor mindent megtesz a kiszabad-ítására és a kalózok hátráltatására Ben Gunn (Andy Luotto) a volt kalóz  segítségével. Miközben a Lovag és Smollet kapitány elérnek a kincsekhez ahol fegyvereket is találnak amivel szerencsésen meg tudják védeni magukat a hazaútig. A Föld felé tartó úton a velük tartó Long John Silver megszökik a hajó fedélzetéről az egyik űrkomppal, de a Hispaniola nem tesz kísérletet az elfogására. l                                                                                                                                                                               


 

Jelenetek

Olaszország - Szicillia - Selinonte A Hispaniola landol a Syrius bolygóján A Lovag, a Kapítány, a Doktor és Jim.
A kalózok Az elszabadult Hispaniola Smollett kapítány akcióban.


Szereplők

Long John Silver
Anthony Quinn

Doctor Livesy
David Warbeck

Jim
Itaco Nardulli

Squire Tralawny
Philippe Leroy

Hands
Giovanni L. Radice

Jim anyja
Ida Di Benedetto

William Smollett kapítány
Klaus Löwitsch

Ben Gun
Andy Luotto

Black Dog
Bobby Rhodes

Pew
Biaggio Pelligra

Joyce, az android
Stanko Molnar

Billy Bones
Ernest Borgnine

 

Vissza a nyitólapra

Vissza az elejére